top of page

Kindercoaching met dieren

Op onze locatie hebben we de mogelijkheid om te werken met dieren. Dit kan van grote meerwaarde zijn tijdens een coachtraject.  Dieren nodigen op een speelse manier uit tot contact. Vaak is de aanwezigheid van een dier al genoeg om een kind te laten "openen".  Daarnaast leert een kind tijdens het coachen met dieren dat het zelf invloed heeft op een situatie. Een dier reageert altijd, ze voelen gedachten en emoties feilloos aan. Dieren  wijzen je niet af en zijn nieuwsgierig en open waardoor een kind zich kan ontspannen en zich veilig voelt.

Heeft u interesse in het coachen met paard en/ of hond, neem dan informatie op via opeigenpootjes@outlook.com .

Kindercoaching met paarden

Paarden en pony's zijn pure, gevoelige en krachtige dieren. Ze leven in het hier en nu. Zonder woorden en zonder oordeel. Doordat paarden kuddedieren zijn beschikken ze over goede sociale vaardigheden en zijn ze gevoelig voor communicatie. Paarden helpen kinderen om te ontspannen en in contact te komen met hun lichaam. Zo ontdekken zij hun kracht en kwaliteiten.
Tijdens de paardensessies zullen we opdrachtjes en activiteiten met en naast het paard doen, er zal niet gereden worden.

kindpony.jpg

Kindercoaching met hond

Honden zijn oprechte en eerlijke dieren. Net als paarden leven zij in het hier en nu, zonder woorden en zonder oordeel. Een hond is een maatje wat jouw gevoel goed aan kan voelen. Een coachsessie met een hond geeft speelsheid, levendigheid en luchtigheid. Samen met de hond een activiteit doen of gewoon lekker wandelen.

DSC_9257.jpg
bottom of page